Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ιδέες και λύσεις !

Κακώς οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους σε όλη την χώρα.
Δεν χρειάζεται να μπλοκάρουν ολόκληρη την χώρα. Και μόνο την Αττική να μπλοκάρουν θα έχουν την ίδια ή και καλύτερη απήχηση στις τηλεοράσεις και τα παραυτών (ιδίων συμφερόντων) μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτή η θέση επαληθεύεται πολύ εύκολα. Αν εξαφανιστούν τα μπλόκα που εμποδίζουν την είσοδο - έξοδο προς την Αθήνα και τα θέρετρα γύρω από την Αττική, ο χρόνος που αφιερώνεται στα δελτία ειδήσεων για το θέμα θα περιοριστεί σε 1-2 λεπτά, βαριά βαριά. Πιο συγκεκριμένα, εάν αποκλείονταν : α) η πρόσβαση προς Αράχωβα, β) η πρόσβαση προς Μύκονο (το καλοκαίρι) θα γινόταν μεγάλος χαμός και θα ικανοποιούνταν όλα μα όλα τα αιτήματα των αγροτών, ακόμη και τα μελλοντικά.
Ενναλακτικά, αν είχαν "βαφτίσει" τα αιτήματά τους 'δημόσιο έργο', και είχαν ανακυρήξει μειοδοτικό διαγωνισμό, τελικά θα αποκομίζανε τουλάχιστον τα 5πλάσια από αυτά που ζητάνε τώρα.
Τέλος, και σαν έσχατη λύση, μπορεί ένας αγρότης να "πνίξει" ένα χωράφι του στο νερό κατά το πότισμα, να το χαρακτηρίσει ως λίμνη ή προστατευόμενη περιοχή και να το ανταλλάξει με ολυμπιακά ακίνητα. Εχει γίνει στο -πρόσφατο- παρελθόν και αποφέρει τεράστια κέρδη, χωρίς να έχει καμμία απολύτως συνέπεια. Στην χειρότερη περίπτωση, μπορεί κάποιος να απαξιωθεί κοινωνικά, να του πούνε "ντροπή σου" και να μην του μιλάνε για αρκετό καιρό. Είναι πιο σκληρό από το να μπεις στην φυλακή, το ξέρω, αλλά με λίγη προσπάθεια, μπορεί κάποιος να το αντεξει.

Υ.Γ.
Το κλείσιμο των δρόμων είναι κάτι σαν τις εκλογές. Αν μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα θα ήταν παράνομο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: